Haight Clothing Store - Shopping Leblon

Haight Clothing Store - Shopping Leblon

建筑师
Aia Estúdio + Raphael Tepedino
地点
里约热内卢,巴西里约热内卢州 | View Map
Project Year
2021
Category
商店
Maira Acayaba
产品规格表

Element Brand 产品名称
Stone Plates dameg
Soapstone Bahia Beje
Flooring Microreve
Microcement
Cladding - Facade, Wall and Ceiling Terracor
Terracor Velvet 107
Rugs Punto Filo
Construction Santa Irreverencia
Suppliers Soapstone

产品规格表
Stone Plates
Soapstone Bahia Bejebydameg
Flooring
MicrocementbyMicroreve
Cladding - Facade, Wall and Ceiling
Terracor Velvet 107byTerracor
Rugs
Construction
Suppliers

Haight Clothing Store - Shopping Leblon

Aia Estúdio + Raphael Tepedino as Architects

Haight Store在购物Leblon的设计前提是创造一个热情的环境和消费体验,从而带来了本质上不可能的东西。

photo_credit玛丽亚Acayaba
Maira Acayaba

The mall's ambiance, defined by its artificial elements and cold materiality is the opposite language of Haight’s conceptual basis - which is linked to natural landscapes. Consequently, being inside a mall for the first time posed a significant challenge for the project.

photo_credit玛丽亚Acayaba
Maira Acayaba

Accordingly, the design adopted a contrasting strategy between the store and mall - which, despite the rigid and controlled environment, offers opportunities such as the possibility of not having a door. Therefore, the project focused on an organic, procedural and layered language to represent Haight´s universe.

photo_credit玛丽亚Acayaba
Maira Acayaba

一个大开口定义了商店的入口,使访问完全自由,一方面强调了所提出的对比,另一方面则在内部和外部之间建立了一种融合。位于商店中心的支柱(可以被解释为障碍)成为主要的空间发生器。正是从支柱周围的职业达到了空间流动性。该处置通过定义商店内部路径的弯曲线增强。

photo_credit玛丽亚Acayaba
Maira Acayaba

The volume created from the fusion between pillar and ceiling became an element in an organic way that refers to natural caves and gives unity to the whole. Around it, three stone plates of different heights act as an exhibition space and place to sit. Bahia beige marble and soapstone were the materials chosen to compose the center of the store. For structuring these plates, it was used rough Bahia beige. The way they are arranged - although independent with varying heights and materials - forms the unit that organizes circulation.

photo_credit玛丽亚Acayaba
Maira Acayaba

The "terracor” material, which covers all the walls and ceiling, gives unity to the ambiance through its rough texture that refers to natural surfaces. The infinite and diverse processes of erosion that form cliffs, caves, stalactites, sands, stones and the movements of water with its tracks and shapes led to our creative process being part of the concept developed for the store's spatiality. This conceptualization was also explored from lighting, using indirect light as a fundamental element to create this atmosphere.

photo_credit玛丽亚Acayaba
Maira Acayaba

The exhibition interspace was thought of as a "cut" in the "walls," an operation emphasized by the transition of materiality. This cut reveals a stainless steel plate in the base of the niche. Inside, there are exhibition racks in brushed brass, which, with their more solar aspect, contribute to subtly warming up the store's ambiance, together with the soapstone and its grayer tone.

标题
标题

Project team:

设计:爱丽丝·特佩迪诺(Alice Tepedino
Collaborators: DAMEG, Clécio Regis, Clarisse Palmeira, Isabela Moraes
工程: Santa Irreverência

Project Credits
Featured Projects
最新产品
亚博存款提款技巧
Gesep House by Jaime Prous Architects mixes the cutting-edge with traditional farmhouse principles
2022年2月10日 亚博存款提款技巧
Gesep House by Jaime Prous Architects mixes the cutting-edge with traditional farmhouse principles

The Gesep House by Jaime Prous Architects consists of five tangent volumes of different heights and...More

New Moët Hennessy workspace in Paris integrates company values with a contemporary working environment
New Moët Hennessy workspace in Paris integrates company values with a contemporary working environment

Covering a floor space of over 10,000 m² in the heart of Paris, Moët Hennessy’s...More

Brenac & Gonzalez & Associés redevelop iconic IBM complex and inter-company cafeteria outside Montpellier
Brenac & Gonzalez & Associés redevelop iconic IBM complex and inter-company cafeteria outside Montpellier

In the Montpellier suburb of Pompignane, a former IBM complex office has been redeveloped by the Cov...More

多功能社会文化体育设施PôleSimoneVeil在Le Havre开放
多功能社会文化体育设施PôleSimoneVeil在Le Havre开放

In Le Havre, France, Pôle Simone Veil is a multi-functional socio-cultural sports facility by...More

由建筑青铜制成的多边立面设有科隆的历史档案馆和Rhenisch图片库的文件
由建筑青铜制成的多边立面设有科隆的历史档案馆和Rhenisch图片库的文件

Housing the holdings of the Historical Archive and the Rhenish Picture library, a three-storey shell...More

Mario Cucinella Architects complete the solitary, serene, and monolithic Santa Maria Goretti Church
Mario Cucinella Architects complete the solitary, serene, and monolithic Santa Maria Goretti Church

由Mario Cucinella Architects设计的,最近完成的Santa Maria Goretti教堂是...More

Wooden Cabin Town creates a fusion between building and natural cork oak forest
2022年2月4日 亚博存款提款技巧
Wooden Cabin Town creates a fusion between building and natural cork oak forest

Located on an island in the West Sea of Lushan, Wooden Cabin Town by Shanghai Parallect Architecture...More