托尔斯泰,基于植物的餐馆

托尔斯泰,基于植物的餐馆

建筑师
studio8 lab
地点
Porto, Portugal | View Map
Project Year
2020
Category
餐馆
Nicholas Krol
产品规格表

Element Brand 产品名称
Chairs DELO DESIGN
地板瓷砖 层面
Wall Tiles Equipe Ceramicas
Manufacturers Viva lab Porto
Metal furniture Wolfgang Strehle Ltd.

产品规格表

托尔斯泰,基于植物的餐馆

studio8 lab as Architects

托尔斯泰(Tolstoy)是一家纯素食餐厅,打算成为快餐店的新浪潮。它的概念基于四个主要思想:数字,植物性,透明度和喜悦。在计划时,想到了60年代的设计,当社会重生时,素食主义者爆炸,色彩是积极陈述的一部分。我们马上考虑了一个丰富多彩,时髦和乐观的地方。

photo_credit Nicholas Krol
Nicholas Krol

One of our main focuses was to humanize a digital vegan fast-food space, full of screens and tablets. We embraced Tolstoy digital elements and efficiency by integrating them in a more human and engaging environment. It was important to build a space that people feel connected to!

photo_credit Nicholas Krol
Nicholas Krol

我们可以使用哪种颜色?

- Green as a fresh color of plants;

- Terracotta and beige palette as dry colors of earth and of buckwheat, one of the main Tolstoy ingredients.

photo_credit Darya Kucher
Darya Kucher

Which materials shall we use?

- Metal as a flexible and resistant material, for a dynamic place as an eatery;

- Wood as an organic and comfortable material, to which people feel more connected;

- Tiles as a more practical and easier to clean material, but also playful and fresh.

photo_credit Darya Kucher
Darya Kucher

How can we create a flexible space, adaptable to different customers’ needs and preferences?

photo_credit Nick Shandra
尼克·桑德拉(Nick Shandra)

- Overall, we intended to create a flexible space, adapted to people’s daily needs. Therefore, Tolstoy was organized in three different sitting areas: the central area, the most social, where people can enjoy more time and space eating together; the windows area, perfect for who wants to relax and enjoy the view outside; the mirror area, a place for people in a hurry, who want just a quick bite or a coffee. Furniture was designed in a way to encourage people to change, toadapt and mix the three areas.

photo_credit Darya Kucher
Darya Kucher

- We designed a metal cupboard in the eating area to render the space more efficient by integrating all the functions needed for the customer (tray, garbage bin, disposable tableware). But at the same time the digital self-service stations are also built in the cupboard, making the space more integrated and friendly;

photo_credit Nick Shandra
尼克·桑德拉(Nick Shandra)

我们与狮子座的胸围设计了一个利基市场。利基本身是一个惊喜,在工作期间我们的建筑团队发现。在我们前往巴西的旅行中,我们受到祭坛文化的影响,人类可以专门致力于他们所相信的东西。因此,我们决定为托尔斯泰设计一种象征性的元素,但是有一种特定的美感。来自名为Vaporwave的互联网运动。这种运动汇集了古老的新古典雕塑和90年代后期的网页设计(人与数字),这完全符合托尔斯泰作为数字植物餐馆的概念。

photo_credit Stella_Gebauer
Stella_Gebauer

Team:

Cardoplan

photo_credit Stella_Gebauer
Stella_Gebauer

Material Used:

1. Delo Design

2. Viva lab Porto

3. Equipecéramicas

4. GIERER TERRAZZO GmbH & Co KG

5. Wolfgang Strehle

Project Credits
建筑师s
Contractors
Project Managers
Featured Projects
最新产品
亚博存款提款技巧
Repentigny Theatre by Les Architectes FABG expands the urban horizons of its community
Repentigny Theatre by Les Architectes FABG expands the urban horizons of its community

Part of a civic ensemble named the Repentigny Cultural Space, the new Repentigny Theatre in Repentig...More

Villa J-M offers a place of refuge that balances privacy with panoramic views
Villa J-M offers a place of refuge that balances privacy with panoramic views

On an exposed and windswept site, Villa JM by dreessen willemse architecten offers a place of refuge...More

Top 10 Trending Washbasins
Top 10 Trending Washbasins

Used to wash one’s hand and face, washbasins are both functional and intimate products, manufa...More

Carlsberg Office by C.F. Møller Architects adapts a modern office building with sensitivity to its historic, urban, and scenic surroundings
Carlsberg Office by C.F. Møller Architects adapts a modern office building with sensitivity to its historic, urban, and scenic surroundings

In the historic area of Valby Bakke, Copenhagen, a new central office for the Carlsberg Group by C.F...More

Gaa by Architectkidd rematerializes traditional Thai architecture
Gaa by Architectkidd rematerializes traditional Thai architecture

在曼谷,Architectkidd的GAA看到了来自Ayutthaya的传统泰国房屋的转变...More

Snøhetta brings a modern vision to the remote historic hotel Finse 1222
Snøhetta brings a modern vision to the remote historic hotel Finse 1222

At the very highest point of the Norwegian Railway track and only accessible by train, you will find...More

New Novartis Pavilion in Basel features a distinctive zero-energy media facade
New Novartis Pavilion in Basel features a distinctive zero-energy media facade

The Novartist Pavilion by AMDL CIRCLE is a new exhibition, meeting and event centre at the Novartis...More

Immersive Golong Wormhole visually represents the transformative nature of a beauty and wellness brand
Immersive Golong Wormhole visually represents the transformative nature of a beauty and wellness brand

在中国杭州,派恩斯拱门的戈隆虫洞是一个实验性的事件和展览空间。More